KLiNuuk

KLiNuuk

Nuuk - under huden

Jeg skal arbejde og bo i Nuuk fra 1. Juni 2015.

Jeg vil skrive om mit liv og mine oplevelser, stort og småt.
Min familie - dvs. mand og børn bliver på Bornholm - så her er en chance for at følge med for familie og venner.

Nuummioq.

Juni 2015Oprettet af Karen-Lisbeth søn, juni 07, 2015 17:03:08
Den første uge er gået og jeg er nu borger i Nuuk, Sermersooq Kommunia.

Jeg startede på job i mandags, og der er masser af nye, søde mennesker samt nye rutiner at sætte sig ind i. Det er spændende, og det er lange dage her i starten, hvor alt er nyt.

Jeg går, og går og går, alt er på gåben og med mange trapper, men byen (selve Nuuk) er overskuelig og det er nemt at finde rundt, omend jeg har fået vabler på fødderne. Jeg har købt mig et par billige (måske for billige) gummistøvler til brug i regnvejr, men de gnaver også både her og der, det sparer dog skoene.

Onsdag var jeg på besøg hos Mads på "Nuka Arctica", fik en fin rundvisning på hele skibet samt aftensmad og en god snak i styrehuset med den flotteste udsigt. Det var rigtig hyggeligt.

Idag, søndag, har jeg været til frivilligdag møde hos Dyrenes Venner i Nuuk, og meldt mig som frivillig til evt. Hundetræning samt deltage i et pr-arrangement ved Nationaldagen den 21. Juni. Det var rart at møde nye mennesker som jeg måske kan få et fællesskab med omkring dyr, og de var meget søde og det var godt og professionelt arrangeret.

Senere idag har jeg fået en guidet biltur af bestyrelsesformand og indehaver rundt i Nuuk for at se de ejendomme og huse, som virksomheden ejer og hvor der er personaleboliger. Det var informativt og rart at se husene og ikke kun have en adresse, som det kan være svært at forholde sig til.

En printer er købt og installeret (og slæbt egenhændigt hjem, selvom jeg var blevet tilbudt kørsel) så nu mangler jeg bare en regnemaskine og mine flyttekasser, som skulle blive udleveret i den kommende uge, hvilket jeg glæder mig til, for jeg har ikke meget tøj med i kufferten, det var mapper det hele. LIdt potteplanter er indkøbt og to nye minikamikker er hængt op, så det lille hjem begynder at blive lidt hyggeligt og personligt. Jeg er super glad for min udsigt (udsigter til flere sider), og har trods tilbud om en anden lejlighed i samme hus, der var lidt mere ugeneret (der er en offentlig gangbro i niveau med mit stuevindue ca. 30 mtr. Væk) men som vender i en anden retning, valgt at blive her, da jeg nyder udsigten hver dag, ligger i læsiden mod øst og egentlig synes det er meget rart med lidt liv udenfor.

Hold op det er svært kun at lave mad til een person, iaften skal jeg spise den samme karryret nu for tredje dag i træk. Det skal øves. Jeg skal beherske mig for ikke at købe for meget på tilbud, godt jeg har en fryser. Købte en agurk forleden til kr. 15.- det er en fin pris heroppe. Ost er ret billigt og kød også, frosne grøntsager er samme pris, så hvis man vil kan man sagtens leve til fornuftig pris. Jeg "kom til" også at købe et par køleskabsmagneter, udformede som isbjørnehoveder. Ups, men de er med til at gøre lejligheden lidt mere min.

Jeg føler mig stadig meget "flyfrisk" og uvidende om alt. Der er nyt at lære hver dag.
Min nabo kom en aften og gav mig lidt info om lejligheden, så nu har jeg gulvvarme på badeværelset og i entréen (sidstnævnte har jeg dog ikke tændt), Nøøj det er dejligt. Og min vaskemaskine er sådan en smart tingest, der også er tørretumbler (avanceret og nyt for mig) men nok dyrt i el, så jeg bruger tørrestativet i stedet for.
Der er mørklægningsgardiner i soveværelset og det er nu meget godt, for her bliver det altså overhovedet ikke mørkt lige nu, det er lyst hele døgnet føler jeg, dog i nuanceret form, dvs. Lidt mere gråt eller lign. Om natten.

Det er også konfirmationstider her i byen og så er der tradition for fyrværkeri. Jeg bliver lige chokeret hver gang, jeg hører det, når aldrig at se det selv, kun røgen, der bliver hængende.


  • Kommentarer(0)//klinuuk.lhbornholm.dk/#post3