KLiNuuk

KLiNuuk

Nuuk - under huden

Jeg skal arbejde og bo i Nuuk fra 1. Juni 2015.

Jeg vil skrive om mit liv og mine oplevelser, stort og småt.
Min familie - dvs. mand og børn bliver på Bornholm - så her er en chance for at følge med for familie og venner.

Fotosafari Nuuk Syd

Juni 2015Oprettet af Karen-Lisbeth lør, juni 13, 2015 22:28:23

Endnu er uge er gået, og det var min tur til at være på lørdagsjob. Gik hjem kl. 11, nej gik ned i centeret og købte et par vandrerstøvler. Jeg prøvede mange, først damemodeller, men de var for smalle og max str. 41, så jeg endte i herreafdelingen og fandt til slut to par at vælge imellem, et par med røde snørebånd og rødt dekor på og et par mere traditionelle. Ville helst have de smarte, men mine fødder følte sig bedre hjemme i de andre, så dem investerede jeg (dyrt) i.

De skulle indvies, så jeg tog på tur med kamera i eftermiddag og nye vandrerstøvler og gik ned til vandet ved det helt sydlige Nuuk, der er 3 bugter, som jeg hhv. gik ud på klipperne og inde ved vandkanten i bugten, næsten som at gå tur ved Gudhjem. Det har været fantastisk vejr de sidste par dag, sol og stille, så i dag gik jeg med T-shirt og åben jakke (dog ikke ved vandet). Om aftenen kryber tågen ind og lægger sig over byen, og den forsvinder så i løbet af næste formiddag. Meget almindeligt junivejr siger de her, og anbefaler i øvrigt at man altid tager det første fly ud af Nuuk, da det holder her natten over.

Jeg havde en dejlig tur og nød klipperne, det glitrende blå hav, de mange både der drønede afsted i fuld fart for at komme ud i fjordene, smeltevandet fra sneen, der klukkede rundt omkring, og havet, der stille kom i små dønninger ind mod kysten, solen der varmede og roen omkring mig.

I denne uge har jeg smagt sæl, købte et stykke røget sæl og spiste det på rugbrød, det smagte ok. Mærkeligt at pakke ud og lugte hav, når det ligner røget filet (meget mørkt), mine øjne og min lugtesans gør mig lige overrasket hver gang. I øvrigt har jeg endnu ikke haft mod til at købe rå sæl, det ser altså lidt hmm.... ud, og har hørt at hele huset lugter, når man koger det, og det er jeg nu ikke så vild med.

Jeg er vild med min udsigt og nyder den hver eneste dag. Når vejret er klart kommer alting tættere på, i aften ser det næsten ud som om Store Malene ligger lige foran mig og ikke ca. 4-5 km væk. Det er aldeles umuligt at bedømme afstande her.

I får lige lidt billeder fra min "fotosafari" i dag. Knus til alle.  • Kommentarer(1)//klinuuk.lhbornholm.dk/#post4