KLiNuuk

KLiNuuk

Nuuk - under huden

Jeg skal arbejde og bo i Nuuk fra 1. Juni 2015.

Jeg vil skrive om mit liv og mine oplevelser, stort og småt.
Min familie - dvs. mand og børn bliver på Bornholm - så her er en chance for at følge med for familie og venner.

Een måned er gået.

Juni 2015Oprettet af Karen-Lisbeth man, juni 29, 2015 21:00:22
Idag har jeg været her i en måned, og tiden er gået hurtigt.
Til trods for savnet af min familie, mand og børn, der mærkes i stille aftenstunder, har jeg oplevet en del dejlige ting.

Sneen er nu næsten forsvundet, sommeren er kommet med dejligt solskin og stille vejr, så sandaler, knæbukser og kortærmede trøjer er i brug. Altanen nydes, når jeg har fri, da jeg har morgensol, udsigterne bydes hver dag (i mange dage har Hjortetakkerne været fuldt synlige) og de lokale sejler på weekendture ind i fjordene i deres både.

Der er blevet ryddet en del op, fjernet affald, der kom frem fra sneens dybder og det grønnes hurtigt. Der er sommerferiestemning på arbejde og meget stille, også meget rart for mig, så jeg har tid til at komme ind i alt det nye. Griller og havemøbler er kommet frem overalt og alle nyder de udendørs aktiviteter til langt ud på aftenen. Lyset bruges, når det er her.

været med på to dejlige Vandreture, senest en tur op på toppen af Lille Malene søndag i skønt vejr sammen med 5 mandlige kollegaer, vidunderlig, men også lidt hård tur lige op af fjeldet, hvilket indebar lidt klatring samt over lidt snebunker, der stadig ligger deroppe. En skøn fornemmelse at sidde på toppen og drikke te og spise kage, som vi havde med. På vej ned tappede vi kildevand i flasker og drak, mens vi nød den flotte udsigt udover Nuuk og Nuuks skærgård langt nede. Det var morsomt at stå og se et fly lande nedenfor og vi var højere oppe end flyet under indflyvning.

Jeg har været i Katuaq til koncert med troubadouren Simon Lynge, grønlandsk/dansk musiker bosiddende i USA, solokoncert med dejlige melodiske sange med et stort og medrivende kærlighedsbudskab, meget indlevende fremført.

Jeg har købt en lille fedtstensfigur af en rype, den første af slagsen. Den er rigtig fin.

Så er jeg blevet kattemor, passer kat for en kollega, der er i DK, hyggeligt med lidt selskab. Og I kan grine når I ser mig for jer prøve at gå tur med en kat i sele, der ikke er meget for at gå nogensteder, men bakker stædigt og står med tyk hale og bekymret mine. Men mit kattelufteri førte i dag til en hyggelig samtale med en ældre forbipasserende, der også havde haft kat i sin hjemby Aasiat. Han havde kun to tænder i munden, men var Iøvrigt velformuleret og meget sød at tale med. I løbet af samtalen kom det frem at han studerede teologi på universitetet, sejt.
Han brugte vendingen "elske"- ansigt og det modsatte i forhold til omgang med dyr, og virkede selv som et meget elskeligt menneske.

En del af juni har jeg tilbragt sammen med "Dyrenes Venner i Grønland". Hvor jeg har meldt mig som frivillig.
Jeg deltog i et arrangement med agility ved Nationaldagen, har været med til hyggelig Sankt Hans fest med grillmad og bål, været til kaffe hos et Karen og Harry på deres terasse (de ejer en butik med dyreartikler), samt deltaget i et par møder.
Jeg har påtaget mig at arrangere hundetræning (lydighed) her i efteråret, det glæder jeg mig til. desuden er jeg med i en projektgruppe, der tager sig af hhv. Aktiviteter samt større renoverings- samt vedligeholdelsesopgaver.

Karen Elisabeth, en læge på M, som jeg fløj op med, og jeg har været på et par ture sammen, bl.a. Førnævnte koncert samt en koncert i Hans Egede Kirken med Ida Heinrich samt Musikskolen og Nuuk Byorkester, hvor vi også nød en eminent violinist, der gjorde oplevelsen helt særlig.
Jeg nyder det også, når Navaporn kommer med en jordbærsmoothie nogle formiddage samt kogte æg til vores frokost, hun er bare så sød.


  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.