KLiNuuk

KLiNuuk

Nuuk - under huden

Jeg skal arbejde og bo i Nuuk fra 1. Juni 2015.

Jeg vil skrive om mit liv og mine oplevelser, stort og småt.
Min familie - dvs. mand og børn bliver på Bornholm - så her er en chance for at følge med for familie og venner.

Juli

Juni 2015Oprettet af Karen-Lisbeth fre, august 07, 2015 21:05:11
Juli i Nuuk i helt fantastisk sommervejr, sol og stille det meste af tiden. Det har været dejligt at nyde i sandaler (som jeg tog med i et øjebliks indfald), bare tæer og halvlange bukser. Aftenerne er dog til lange bukser og jakke. Den arktiske sommer har foldet sig ud med grønne vækster overalt, flotte aftener, sneen er smeltet (dog ikke i fjeldet, hvor der stadig ligger noget i faner rundt omkring), masser af udendørs aktivitet også om natten hvor man tit ser børn spille bold kl. 2 om natten. Juli har været præget af ferietid, der er mange bortrejst og stille på arbejde, hvilket har været godt til at nå at sætte sig bedre ind i tingene og lære en ny branche bedre at kende, overlappe i ferietiden samt hele tiden opdage nye pudsigheder ved at være i et andet land med en anden kultur.Gåture i fjeldet med kollegaer, lidt køreture i lånte biler (åh, hvor jeg nyder at køre bil) gør at jeg færdes lidt mere hjemmevant uden for centrum, hvor jeg bor og arbejder, de allestedsnærværende store ravne, udsigten til flotte fjelde uanset i hvilken retning man vender sig, udsigten fra fjeldet ned over Nuuk og fjorden, der ser ud som en skærgård oppefra med en masse små øer udenfor byen.
En enkelt gang har jeg været i byen på værtshuset Daddy's og diskotek Manhattan sammen med nogen andre, "Mutten" har jeg også besøgt, dog kun i dagtimerne og i embeds medfør.
Rensdyrjagten er gået ind for erhvervsfangerne, så det bliver en livlig weekend, hvor de sejler ud med båden og tager på jagt inde i fjordene. Heroppe kan der kun sejles i to tempi, enten fuld fart eller ikke, ellers kommer de jo heller ingen vegne.
Det bliver nu mørkt om natten, så det igen er muligt at kende forskel på dag og nat, og vi går jo mod den mørke tid, så det bliver spændende at prøve.
Det er også dejligt at mærke den empati, man bare bliver mødt med fra alle sider, smilende og søde er folk, og jeg nyder at være en del af det.
Min ambition om at lære grønlandsk er jeg desværre ikke kommet videre med, da alle er så gode til dansk. Til trods for eller måske i sammenhæng med den sprogdebat der jævnligt popper op ang. Modersmålet kontra dansk eller engelsk er jeg imponeret, idet de fleste mennesker her i byen taler flot dansk og rigtig mange også engelsk. Det er da flot at være 2 eller 3 sproget. Det er desværre også vejen frem at kunne enten dansk eller engelsk, da uddannelsesmulighederne er meget begrænsede for kun grønlandsktalende.
Uddannelse her er ligeledes et "varmt" emne, idet der er for få højtuddannede, og en hel del springer fra mit i gymnasiet og/eller andre uddannelsessteder, både skoleforløb og erhvervsuddannelser. Det er virkelig synd og meget dyrt for en særdeles slunken hjemmestyrekasse, og en masse ressourcer spildes.
Det er Grønlands nuværende ungdom, der skal regere landet om føje år, og der er heldigvis også mange dygtige og energiske mennesker, der vælger at vende tilbage efter endt uddannelse.
Jeg er ret god til at lave mad hver dag, dog ofte alt for meget, og min lille fryser er allerede fuld (ups), men det er hyggeligt at lave mad, især når jeg har tid til det.
Desuden går en del af mine aftener med kontorarbejde, som på grund af pladsmangel kommer til at fylde hele stuen, hvor jeg så løber rundt mellem mapper og pc eller regnemaskine og printer og prøver at undlade at falde i ledningen til printeren.

Jeg kan ikke se mig mæt på de spændende lysforhold her er, lige nu er Store Malene overskyet, sol lige midt på og skygge ned ved jorden. Se med her😊👏

Jeg har også lært at skyde genvej hen over fjeldet, hvor det passer. Trapper går også an, især den udenfor mit vindue går jeg ofte op og nedad, da det er nærmeste vej til job.

Iøvrigt er der også moskusokser i fjordene her, men de er totalfredede. Fisk smager helt vildt godt her, og lige nu er der mange friske grøntsager at købe, ost er ikke så dyrt, man kan ikke købe 2 ltr. Sodavand her, da man får sendt ekstraktion og selv tapper på søde, buttede flasker hos Nuuk Imeq (vand).

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.